Met ogen die gehuild hebben zie je dingen anders. Ook dit citaat van Koningin Beatrix in REVALIDATIE IN 7 WERKWOORDEN geeft troost, steun en richting bij revalidatie en verlies. Ik stuurde mijn boek naar HKH Prinses Beatrix. Bijzonder blij ben ik met haar waardering in een Koninklijke brief!

Samenwerken,  Glimlachen,  Bewegen,  Pauzeren,  Relativeren,  Doorzetten  en  Aanvaarden.
Samenwerken, Glimlachen, Bewegen, Pauzeren, Relativeren, Doorzetten en Aanvaarden.

REVALIDATIE IN 7 WERKWOORDEN  Lolita en de manke man 

Waardering, lof en plezier met wethouder Paul Blokhuis en  Olga Commandeur van Nederland in Beweging.    Zie   Tempo...

Geen snelweg naar gezondheid, wel 7 WERKwoorden en hoopvolle  citaten. Ruim vier sterren op Bol.com:

herkenbaar, informatief, overzichtelijk en vol humor. 

Bestellen klik op:  www.gvmedia.nl     of in de boekwinkel    of via Bol.com

In de schoenen van Sinterklaas

passen kleurpotloden.

                                            Zie Boeken en Enzovoorts

Op de Koninklijke Weg kom je samen verder.

Wandelen en/of rolstoelen van paleis Noordeinde, in Den Haag via Soestdijk naar Het Loo in Apeldoorn: 170 km over 21 prachtige etappes. De route  is het werk van veel vrijwilligers! Routeboekje: 128 blz., foto's, kaarten, OV, horeca en toerisme. www.koninklijkeweg.nl     

Ook het Westerborkpad is rolstoeltoegankelijk: van Amsterdam, via Putten, naar het herinneringsmonument in Drenthe. Het begin van de route naar de dood in concentratiekampen.  www.westerborkpad.nl 

Tijdpad  Neem de tijd en loop regelmatig hetzelfde pad; het wordt dan je eigen pad. Ruik de herfst, voel de wind,  zie de kleuren en luister naar verstilling. Ga 's even zitten: www.dirkvandeglind.nl

Maak jouw wereld beter met 's een plastic tas voor zwerfvuil. Sta eens stil bij kinderen met beperkingen, bijvoorbeeld met zeven euro of meer voor hun vakantie:  www.wielewaal.nl 

LevensWeg

Elk mensenkind maakt een unieke tocht door het leven:

Vanuit het onbekende niets, door liefde, naar je bestemming: van donker naar licht.

Altijd en overal ben je met z'n vieren onderweg:

Je trouwe paard Body draagt je doorgaans.

Je speur- en waakhond Breino draaft soms maar door.

Je wonderpoes Hartnzl geeft kopjes aan je onderbuik.

Jijzelf  hebt ze alle drie nodig en zij jou. Geef ze op tijd: drinken, eten, rust, stilte èn aandacht.  Als je dat doet, ontvang je zelf gaandeweg wat nodig is.

Samen kom je door het diepste dal. Met z’n vieren ontmoet  je de liefste mensen en kom je op de mooiste plekken, tot voorbij de horizon.

                                                 Met dank aan John Bunyan,  meester Rumi en Hildegard von Bingen

Coaching op je levensweg: www.veelkleurigleven.nl

 

BOSpad 

Een meditatief wandelpad bij Apeldoorn, 5 km., bos en hei, Bezinning, Ontmoeting en Samenwerking, langs 8 banken met teksten uit de 8 wereldvisies.  www.bosapeldoorn.nl  Routefolder, 1 euro voor onderhoud, koffie enz.: Ugchelse Berg, Hoenderloseweg 191, Ugchelen 0555337241   Geef je gift voor onderhoud en google 's op de:  gouden regel.

Op weg met Malala Yousafzai

"Laat ons boeken en pennen oppakken, het zijn de meest krachtige wapens. Een kind, een leraar, een pen en een boek: zo kunnen we de wereld veranderen."

Malala Yousafzai 1997, Pakistan, werd op 9 oktober 2012 in de bus, terugkerend van school, door een Talibanterrorist door het hoofd geschoten. Ze herstelde in Engeland, ze vecht voor onderwijs aan meisjes en is nu wereldwijd bekend.